dilluns, 5 de febrer del 2007

Cítrics


El setmanari La Veu de l'Ebre publica aquesta setmana una carta al director que retreu Convergència Democràtica d'Amposta que hagués publicat un escrit fa dues setmanes sense signar cap persona. De l'escrit hi ha dues coses que poden extreure's com tema de debat.

Primer, les darreres cartes al director que l'alcalde d'Amposta ha publicat per respondre Rafel Serret, un ciutadà que acostuma a fer escrits contundents contra l'equip de govern, sovint fent acusacions bastant dures -sense entrar en el fet que tingui o no raó-. Des del meu punt de vista aquesta actitud de l'alcalde no és habitual, doncs no recordo que acostumi ha respondre cartes al director.

Segon, es parla a la carta del problema dels cítrics i del fet que ara s'estigui carregant la culpa a l'actual delegat del DARP, Toni Espanya, quan en l'etapa convergent es va veure amb bons ulls la implantació de nous conreus de cítrics a casa nostra. Sobre aquest tema crec que cal un debat important. El govern de CiU veia amb bons ulls les arrencades de grans extensions d'oliveres per substituir-les pel conreu de cítrics. Aleshores van haver moltes crítiques dels grups conservacionistes, a les quals no es feia cas. A banda dels efectes sobre els anomenats corredors biològics, és evident que si s'augmenta el nombre d'hectàrees citrícoles s'està augmentant l'oferta. I augmentar l'oferta d'un producte que té problemes de rendibilitat no té cap lògica. Ara bé, no només els governants havien d'haver pensat en això sinó que els propis pagesos que ara es queixen del preu de clementines i altres cítrics, haurien d'haver fet front a la transformació animal dels nostres camps. No trobeu?