dimarts, 20 de febrer del 2007

La policia del món planeja atacar l'Iran

Avui a la ràdio parlaven d'una informació de la BBC sobre els plans dels EUA d'atacar l'Iran. El motiu podria ser la continuació de l'enriquiment d'urani per part dels iranians, o bé un atac a les forces nord-americanes a l'Iraq per part d'iranians. S'acaba el termini de l'ONU perquè l'Iran aturi l'enriquiment d'urani i els EUA cerquen l'excusa. És curiós perquè es repeteix la mateixa argumentació que va girar al voltant de l'atac a l'Iraq. I és doblement curiós que un país que té armament de destrucció massiva digui als altres què han de fer. El trist d'això és que les conseqüències de les guerres sempre repercuteixen en els ciutadans i ciutadanes.

4 comentaris:

Jordi Arrufat ha dit...

Pos jo, encara que sigui políticament incorrecte, diré que si que crec que l'Iran mereix ser atacat i com abans millor. Ahmadinejad és un llop totalitari en una teocràcia de fanàtics disposats a lo que sigui per tal de destruir Israel i amenaçar occident, res a veure amb un pobre dictador desgraciat de perfil laic com Saddam Hussein que no constituia cap tipus d'amenaça a l'exterior.

Problema: S'ha posat tanta carn al foc amb l'Iraq que ara a veure com ho fan per alliçonar a qui realment s'hauria d'haver guardat els recursos militars per alliçonar.

Unknown ha dit...

Jo no crec que lo que dius sigui políticament incorrecte, tot i que no ho comparteixo. No veig bé que s'ataqui l'Iran ni ara ni abans. Les guerres preventives són guerres, simplement. No pots actuar contra l'acció d'algú quan aquesta no s'ha produït. I menys, no ho pots fer si tu també tens armes per les quals fas aquestes guerres.

A banda d'això, les guerres, preventives o no, perjudiquen els ciutadans dels països on tenen lloc, els quals segurament, en la seva majoria, no en tenen cap culpa. Per això no comparteixo la teva opinió. Alliçonar els governants a costelles de matar persones innocents no té cap justificació, almenys no de caire humà.

Jordi Arrufat ha dit...

La tecnologia militar actual està prou desenvolupada com per destruir objectius estratègics concrets com centrals nuclears i palaus presidencials causant el mínim número de baixes.

Em consta que ningú a l'Iran s'aixecarà per rebel·lar-se contra el seu president si se'ls ataqués (tal com es pensava des del Pentàgon que farien els iraquians en massa) al ser una societat bastant homogènia però precisament aquesta societat que permet un govern tant sui gèneris com l'iranià constitueix un perill per al món tal com l'hem concebut nosaltres.

I si, jo estic a favor que els meus tinguin armes de destrucció massiva i ells no, o és que potser la seua civilització ha de ser superior a la meua?

Almenys sé que si el govern dels països dels que formem part posa la pota els podem demanar comptes (Mira la cambra de representants dels Estats Units), a l'Iran es pot fer el mateix?

Necessito estar segur que Ibn Tariq no tornarà a creuar l'estret de Gibraltar per imposar-me la seua visió arcaica del món de la mateixa manera que crec que l'estat d'Israel, única democràcia de la zona junt amb Turquia, no mereixer desapareixer del mapa com diu Ahmadinejad.

Una darrera reflexió, per a mi no és el mateix que tingui la bomba atòmica algún asiàtic esperpèntic com King Jong Il, que la té només per a què els Estats Units no li toquin gaire els nassos, a què la tingui algú com una teocràcia amb una visió del món bastant aterradora i que dóna un valor molt ínfim als valors materials i al nostre pas per este món. Millor actuar ara abans que sigui massa tard, el problema és que, com dic, s'ha posat la pota a l'Iraq.

Unknown ha dit...

La tecnologia militar està prou avançada però, malauradament a l'Iraq no va demostrar-se tan efectiva. Els danys col·laterals, per pocs que siguin, no poden acceptar-se.

Tu dius que la societat iraniana és un perill per al món. Mirem-nos el melic, perquè tampoc podem anar jutjant qui és millor i qui pitjor. Justament occident ha fet i desfet al món fins al segle XX, entre altres llocs a l'Orient Mitjà.

Dius també que no pot ser que la seva civilització hagi de ser superior a la teva. Però, la teva pot ser superior que la seva? No ho trobes una contradicció? Però, deixant de banda això, no trobes que algú que té armes nuclears i químiques vulgui donar lliçons de moral a altres països perquè no en tinguin?

El govern dels països democràtics ha de passar comptes amb les seves cambres de representació. Sento que aquests comptes els EUA els hauran passat després de deixar enrera milers de morts, uns innocents, altres provocats per la ira generada per l'atac inicial contra Iraq.