diumenge, 13 de gener del 2008

CiU, el transvasisme vigent

Josep Antoni Duran i Lleida aposta en aquestes eleccions generals per demanar un transvasament del riu Roina, per portar aigua de l'Europa verda a les assedegades Catalunya i Espanya. És molt oportú parlar-ne, en plena precampanya electoral i quan es parla tant dels problemes causats per la sequera. Fa uns anys justificaven el transvasament de l'Ebre cap al sud i cap al nord, acceptant compensacions i ara, com que és contraproduent electoralment, aposten per França. Els francesos no els poden castigar a les urnes i els catalans i catalanes no veuran tan malament aquesta proposta de solució. Però, és realment una bona solució?

3 comentaris:

Jordi Arrufat ha dit...

Distància d'Avinyó (ribes del Roina) a Barcelona, 432 km, segons viamichelin.com

En tot cas seria un bon tros d'aqüeducte i la comissió europea segur que en tindria alguna cosa a dir i no precisament favorable.

I ara seria una solució, per a quan s'acabés el projecte (Contar una mitjana de 4 o 5 anys sent optimistes). Però què passaria si el dia de demà el sud de França deixa de ser "verd" o si les necessitats d'aigua de Barcelona van "in crescendo" (Previsible veient el cas de Califòrnia).

Com se nota que estem en època electoral i de rebaixes a la vegada.

Anònim ha dit...

el canal per al trasvasament del roine ja esta fet fins a monpelier,
actualment tenen un canal de 75 m3/s,
no recordo be si es un canal o una concesió,
la questió es que part de l'obra ja esta feta, i a frança hi ha uns gestor la BLR (Société mixte d'aménagement du Bas-Rhône et du Languedoc) que tenen aigua concedida, pero no tenen usuaris, per tant no guanyen els diners que tenien previst guanyar
per això periodicament ofereixen aquesta aigua a catalunya

"El projecte de transvasament del Roine a Barcelona es promogut des del 1995 per la Companya francesa BRL (Sté mixte d'Aménagement du Bas-Rhône et du Languedoc), la qul a btingut del govern francès una concessio fins el 2056 sobre les aigües del Roine.

Aquest projecte preveu la construccio d'un aqüeducte subterrani de 330 km que porteria 15 m3/s ( 1 300 000 m3/jour) d'aigües de Arles (França) a Barcelona"

Anònim ha dit...

i es oportú que els socialistes posin en marxa projectes de regadiu més que sospitosos?

i és oportú que els socialistes vulguin portar aigua en barco des d'una dessaladora d'Almería cap a Barcelona?

Mentre els que es manifestaven, estan amagadets no sigui que es perdin vots per culpa de destapar les veritats que ens volen amagar. Com diuen els quicos: OCO !!!