dimarts, 22 de gener del 2008

Descarregant videos de YouTube amb Miro

miroHi ha varietat d'eines que permeten descarregar els videos de YouTube. Com sabeu, des d'aquest servei de videos a la carta no es proporciona la descàrrega del video a l'ordinador, malgrat que GoogleVideo, l'altre servei de Google, sí que es pot. Hi ha però, una altra forma d'obtenir els videos de YouTube.

El programari lliure per veure televisió a la carta per Internet, Miro, del qual vaig parlar fa poc, és una opció. Tots els videos que es poden veure amb Miro prèviament s'han descarregat des d'Internet -si utilitzeu iTunes també passa això-. Aquests videos es desen en un directori Movies, dins del directori de l'aplicació, al perfil de l'usuari. En el cas de Linux el directori de l'aplicació es diu .miro. Per exemple, si el meu usuari és manel, es trobarien els videos a /home/manel/.miro/Movies. Dins de Movies els videos es poden trobar distribuïts en carpetes.

No només es poden descarregar videos -i àudios- de YouTube sinó també de GoogleVideo, de BlogDigger, Rewer, DayliMotion, Yahoo!, blip.tv, Yahoo! Video i Mefeedia. Com en els altes serveis agregadors multimèdia, els continguts poden romandre a l'ordinador un cop descarregats o bé s'eliminen al cap d'un temps. Els videos descarregats es poden marcar per no eliminar-se a Miro, fent clic a l'enllaç KEEP que els acompanya. També es pot accedir a l'adreça d'Internet on es troben o bé al fitxer desat, sense haver de navegar per les carpetes del disc durs.