dimecres, 16 de gener del 2008

El votant fidel

Avui parlava amb el meu amic Albert del tema. En parla Wyoming al seu bloc. Els sondejos entren en la cursa electoral. Hi ha un empat tècnic entre PP i PSOE. És més, el votant del PP es manté fidel entre un 80% i 92%. Com diu el Wyoming i subscric, tant fa quina política sigui la del PP que la munió de seguidors, les ovelletes del ramat, els voten incondicionalment. Falta de criteri? Comparteixen les polítiques del partit? Fanatisme?

La política del PP durant la legislatura hauria de fer avergonyir-se moltes persones que els van votar l'any 2004. El PP s'ha comportat demostrant que no ha acceptat, durant 4 anys, els resultats de les passades eleccions. El PP s'ha dedicat a intentar destruir tot allò que podia sortir-li bé al govern, s'ha dedicat a enrarir l'ambient polític espanyol i català. Ja ho havien fet la darrera legislatura de Felipe González. Aquesta però, s'han passat.

D'altra banda, encara que la fidelitat en altres partits segurament és més baixa, és una cosa que ens hauríem de fer mirar. Podem tenir una ideologia però, dins d'aquesta ideologia assegurar-li el vot a a un determinat partit ens fa presoners de la seva política. Saber que facis allò que facis et votaran et dóna màniga ampla. Les persones d'esquerres, a sobre, quan es desenganyen sembla que prefereixen no votar abans de plantejar-se un altre partit o el vot en blanc.