dijous, 31 de gener del 2008

El Partit Català d'Europa podria participar a les eleccions

Visita de Pasqual Maragall i Manuela de Madre: Visita a la zona del CastellAvui llegia amb sorpresa a Vilaweb que Pasqual Maragall, en un article al diari ADN, es planteja la possibilitat que el Partit Català d'Europa -del qual és fundador- podria presentar-se a les eleccions generals.

En l'article Maragall es queixa de tants problemes al voltant de les infraestructures catalanes, tant per les baralles amb Madrid, com pel desacord entre els partits catalans. Fa un plantejament de cara a les eleccions generals, de criteri que pensa que s'ha de seguir per escollir el sentit del vot, en clau catalana. Destaca en diversos punts aspectes importants que creu que han de tenir en compte els governs i ajuntaments: economia, comunicacions, infraestructures, educació, salut, medi ambient i política. Es pot destacar que se'n recorda de l'Ebre, remarcant la necessitat de l'alta velocitat a l'Ebre.

Estira les orelles tant al PSC com a ERC. Del PSC diu que és un partit favorable a les diputacions provincials -de les quals diu que tenen competències desorbitades en favor d'un sistema de partits poc transparent-. D'ERC diu que, tot i ser defensors de les vegueries, si els fan presidents de diputació al·lucinen.

Veurem en les properes hores o propers dies si Pasqual Maragall anuncia la concurrència del seu partit a les eleccions. És evident que al PSC això es veurà negativament, per la pèrdua potencial de vots -en perdrien també ERC i CiU?-. Estarem pendents...