dijous, 31 de gener del 2008

Hipocresia a la Conferència Episcopal

Avui la cúpula de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha demanat que es voti a qui no reconegui cap organització terrorista com interlocutor, a qui no vulgui el matrimoni entre persones del mateix sexe, a més de remarcar la necessitat de votar tenint en compte els continguts dels programes en relació amb la moral cristiana.

Cada cop que sento pronunciar-se la cúpula de l'Església catòlica a Espanya em carrego d'indignació. Per començar, dins de l'Església hi ha qui pensa diferent d'això, per exemple, el bisbe emèrit de Sant Sebastià, José María Setién. El mateix president de la CEE opina sempre en un to més conciliador. Però, sembla que a la CEE mana el sector dur. Aquest sector dur però, remarca amb insistència els aspectes que no els agraden ara que governa el PSOE però, durant el govern d'Aznar no. I Aznar, recordem-ho, va donar suport a una guerra injusta i il·legítima, cosa que per a un catòlic ha de ser totalment rebutjable. Dues formes de mesurar les coses, segons qui governa. És una apreciació.

La CEE pensa que governa només per a les ideologies de dretes. Els cristians que no compartim la política del PP com ens hem de sentir? Potser pretenen que no pensem i que creguem a cegues què ens recomanen?