dimecres, 14 de novembre del 2007

Coses d'avui

El tema del dia ha estat el debat al Parlament de Catalunya sobre la situació de rodalies. El president Montilla ha rememorat el 3% amb el vostès tenen un problema..., posant el toc d'humor al matí. Artur Mas ha posat sobre la taula dades sobre el fet que la Generalitat tenia coneixement dels problemes al túnel dels FCG on va haver l'esllevissada. La resposta del president ha estat en el sentit que s'havia actuat segons les necessitats. Sigui cert o no, el missatge que ha quedat avui és que el govern hauria pogut actuar de forma negligent. Almenys és la percepció que tinc del missatge. A Menéame hi ha una referència a una notícia d'ABC sobre com es tapen les esquerdes dels edificis que estan a la vora de les obres de l'AVE. El titular diu que Foment les tapa amb siliciona i pintura, la notícia comença parlant de nyap aquest sistema, i continua explicant el mètode que segueix l'empresa Adif per segellar-les. Un titular tendenciós.

Federico Jiménez Losantos ataca Gallardón per estar d'acord amb la sentència de l'11-M. No és nou que el presentador de la COPE ataqui Gallardón, igual que abans ho feia amb Piqué o Vendrell. Si és que critiquen la imposició d'idees dels règims comunistes i ells no són tan diferents. Serà perque vénen de l'extrema esquerra i només han canviat d'extrem.

La situació del Tribunal Constitucional fa que sigui evident l'ús polític que fan els partits de la justícia. Que sigui habitual parlar de la majoria conservador o de la majoria progressista d'un tribunal com el TC diu molt poc de la nostra democràcia.