divendres, 16 de novembre del 2007

Coses d'avui

Una de les notícies del dia a les Terres de l'Ebre és la primera sentència condemnatòria contra la caça en barraca. Un caçador canareu ha estat finalment condemnat per considerar el jutge que aquesta modalitat de caça és un mètode no selectiu. No em puc alegrar que una persona, en aquest cas jubilada, hagi estat declarada per practicar una modalitat de caça que ha conegut tota la vida. Els polítics que els han animat són els que s'haurien d'avergonyir de la seva actuació. Estan animant les persones, els caçadors, a practicar una modalitat de caça prohibida, i perseguida penalment, com ho mostra la sentència. No seria més interessant informar-se ells -si no tenen prou informació- i informar les persones sobre la legislació i com es pot actuar?

No havia sentit res però, em trobo amb una notícia sobre el transport de temporers. La policia local de Tortosa hauria denunciat vàries persones per transportar sense autorització temporers des de diversos llocs de Tortosa fins les finques on treballaven. Com no podia ser, els temporers són majoritàriament immigrants. Seria interessant saber quan cobraven per veure si a més de pagar per poder arribar al lloc de treball tenien un sou ridícul.

La Generalitat reclamarà que Renfe compensi els usuaris dels trens de mitjà recorregut (i.e., regionals). Tard però, se'n recorden que els usuaris de tren ni comencen ni acaben a Barcelona. La capital de Catalunya està monopolitzant el problema de les infraestructures a Catalunya, tot i que fora de l'àrea metropolitana també hi ha usuaris de tren. La ministra, per cert, podria haver estat proactiva i haver-se'n recordat ella.

Warner Music ha acabat acceptant que insistir en un model d'explotació cultural tradicional és un error. Veurem quantes discogràfiques i altres acaben acceptant el mateix.

Per a Zaplana el PP té dignitat i els altres menteixen sobre l'11-M, l'Iraq i el Yak-42. Com diu Zaplana, coincidint amb Jiménez Losantos, el PP ha de dir què pensa, sense complexos. Em recorda a allò de maricomplejines. El cinisme d'alguns és increïble. Mentrestant es presenten i es preparen demandes contra alguns dels que han estat difonent la teoria de la conspiració al voltant de l'11-M.

Ja han aconseguit reproduir llenguatge parlat a partir d'implants cerebrals. D'aquí uns anys potser hagueu d'anar amb compte què penseu.

LaTeX és un llenguatge per a la creació de documents, molt utilitzat en ambients acadèmics. Una de les millors eines que vaig conèixer quan l'utilitzava era el WinEdt, un programa privatiu. Ara podeu utilitzar-ne una de semblant, lliure, Kile.

Sou informàtics? Potser coincideu amb algun dels 10 punts que s'ha de saber sobre aquest món. Però, avui els de Microsiervos afegeixen un comentari més al tema. Què, us ha passat mai res d'això?