dimarts, 27 de novembre del 2007

Coses d'avui

Una de les notícies del dia és que el ministeri de Foment restablirà el servei de rodalies a Barcelona el proper dissabte 1 de desembre. A veure quant de temps dura la pau ferroviària. Avui també ha estat el dia en què el PSOE ha tingut prou recolzament per evitar la petició de dimissió de la ministra de Foment al Congrés dels Diputats. No sé si realment la ministra hauria d'haver dimitit al principi dels problemes de Renfe però, un cop la cosa s'ha agreujat la ministra ha anat vessant-la amb declaracions contràries a altres membres del govern, i ha continuat xulejant i fent la seva campanya d'imatge a Andalusia. I aleshores sí que crec que hauria d'haver dimitit. Seguint amb la política espanyola, segur que al PSOE estan alleujats perquè Pedro Solbes ha acceptat tornar a ser ministre d'Economia si guanya el PSOE les eleccions.

A Brasil el bisbe de la diòcesi de Barra, a l'estat de Bahia, s'ha declarat en vaga de fam indefinida en protesta contra el transvasament del riu Sao Fransico, del govern de Lula -d'esquerres de debò també-. El mes d'octubre ja vaig escriure sobre el tema. Luiz Flavio Cappio és conegut com el bisbe antitransvasaments.

Ahir, seguint parlant de temes de sostenibilitat, de la incoherència en els partits d'esquerra, parlava de la reacció de l'alcalde de Deltebre davant de més de 3000 al·legacions al POUM. Quasi un terç de la població a la qual se li diu que participa d'una campanya de manipulació i d'intoxicació. És com si quan no ens agrada el resultat de les eleccions acuséssim públicament els votants de qui ha guanyat, de ser víctimes de manipuladors i intoxicadors que han desprestigiat els rivals. Podem pensar-ho però, no tinc tan clar que serveixi per reaccionar davant de la presentació de milers de signatures. Per cert, que avui he entrat al lloc web de Deltebre. És curiós perquè està fet amb Joomla (o amb Mambo) però, s'ha eliminat tota referència dins de la pàgina. Això és tenir sentit de comunitat de programari lliure...

El Tribunal Constitucional ha desestimat les darreres recusacions de magistrats presentades pel PP. Ja va bé que aquests vegin que no sempre funciona l'ús partidista de la justícia. Malauradament la imatge del sistema judicial s'ha degradat força amb tot l'enrenou de l'Estatut.

Hi ha una campanya a la xarxa en suport d'un militant d'Izquierda Unida que vol denunciar Pio Moa per delictes d'injúries i d'humiliació a les víctimes del terrorisme. Jo encara no entenc la credibilitat que té un ex-membre dels GRAPO, ex-extremista d'esquerres, convertit en un dels predicadors de la dreta i de les lloances al franquisme.

La llengua està malalta. Només un 44% dels joves parla el català habitualment. I després diuen que el castellà està en perill a Catalunya. La notícia que enllaço presenta situacions quotidianes a Catalunya on la llengua vehicular és el castellà i no la pròpia del país.

Per acabar, una d'Informàtica. La gent d'AppleWeblog es fa ressò d'una comparativa en imatges dels escriptoris de Windows. La comparativa la publiquen a Bitelia. Però, sembla que és una composició d'imatges antiga perquè es queda amb Windows 2000 versus Mac OS 9. Si hagués continuat, Windows XP versus Mac OS X Panther i Tiger evidencia encara més el salt qualitatiu de l'escriptori Mac, per no dir la tendència de Windows a presentar com novetats de Vista coses que ja es podien veure en versions anteriors de Mac OS X, les quals han evolucionat en la versió actual, Leopard.