dilluns, 26 de novembre del 2007

Hoax: Invitació torxa olímpica

Avui m'han passat un missatge per veure si era una falsa alarma, un hoax. Us copio ol contingut:

URGENTÍSSIM !!!


SI US PLAU, FES CORRER AQUEST AVÍS A LES TEVES AMISTATS, FAMÍLIA, CONTACTES !!!
En els propers dies, cal que estiguis atent: No obris cap missatge amb un arxiu annex anomenat: Invitación ,
independentment de qui te l’enviï. És un virus que obre una torxa olímpica que crema tot el disc dur C de la computadora. Aquest virus vindrà d’una persona coneguda que et
tenia a la seva llista d’adreces. És per això que cal que facis arribar aquest missatge a tots els teus contactes.

Es preferible rebre 25 vegades aquest correu que rebre el virus i obrir-lo. Si reps el missatge anomenat: Invitación, encara que el rebis d’un amic, no l’obris y apaga la màquina immediatament. És el pitjor virus anunciat per CNN. Un nou virus ha set descobert recentment que ha set classificat per Microsoft com el virus més destructiu que hagi existit . Aquest virus va ser descobert ahir a la tarda per Mc Afee. I no té arranjament encara per a aquesta classe de virus. Aquest virus destrueix simplement el Sector Zero del Disc Dur, on la informació vital de la seva funció està guardada.


ENVIA AQUEST E-MAIL A TOTS ELS QUI CONEGUIS. COPIA AQUEST CORREU A UN DE NOU I ENVIA’L A TOTS ELS TEUS AMICS/ES.

RECORDA:
SI L’ENVIES A ELLS/ES, ENS BENEFICIES A TOTS/ES.

Aquest missatge ja fa temps que el vaig rebre. Si cerqueu a la xarxa les paraules hoax torxa olímpica o bé hoax olympic torch, podreu comprovar que efectivament està classificat com una falsa alarma. Per exemple, Symantec el té a la base de dades de falses alarmes, en anglès, a nodo32 el tenen en català. És curiós perquè cíclicament, cada certs mesos o anys, aquests missatges arriben a les bústies de la gent i sempre hi ha algú que pica.

Doncs bé, parafrasejant allò que diu el final del missatge de falsa alarma recorda: si l'envies a ells/es, ens perjudiques a tots/es. No l'enviïs.